egymilliomodik lépés

Siófok-Szekszárd 5 nap vízen és kétkeréken

A fejünkbe vettük, hogy szeretnénk bemutatni a Sió csatornát, a hozzá tartozó településekkel, gazdag élővilágával, a megfelelő szakemberek segítségével. Ehhez ugyan külön engedély nem kell, de szeretnénk olyanokhoz fordulni, akik ezt a területet nálunk sokkal jobban ismerik.

Természetesen a forráshoz fordultunk, ahol Károlyi János hajózási üzemeltetési vezető (KDT VIZIG) fogadott minket nagy lelkesedéssel és segítségét felajánlva körbe vezetett az újonnan átadott Sió-zsilip munkaterületén.

Tájékoztatást kaptunk arról, hogy mivel a Balaton elérte az előírt vízszintet ezért elzárták a leengedését. Ezen okból a Sió a zsiliptől csak 2 km-ig kenuzható, onnan kb. 40 km-ig csak lápos terület van a csatornában. Ettől függetlenül azt a 40 km-t is szeretnénk filmre venni a helyi horgászszövetségek segítségével, illetve hal -és vadgazdálkodási szervezetek közreműködésével.

Végül, ami a legfontosabb, az a gátőrök tudása és tapasztalata, mely nagyon fontos számunkra. Ők remélhetőleg nagyon sokat tudnak és fognak segíteni a filmben.