egymilliomodik lépés

Nádasd-Ivánc – A bélyegzők rendben

Bár a tisztelt olvasók (ami a beszámolókat illeti) még bőven Vas megyében, az Őrség kapujában járnak, a csapat, két új taggal erősödve a tegnapelőtt estével átlépett Somogy megyébe, tehát túl vannak a táv felén. A résztvevőknek fizikailag és mentálisan is nagyfokú megterhelést jelent az út. Hiába a jó hangulat, a már összeszokott társaság és az újak lendülete, a folyamatos terhelés nyilvánvalóan okoz konfliktusokat. A sérülésekről szót sem ejtve… de kárpótol mindenért a táj gyönyörűsége, a helyiek végtelen kedvessége és nyitottsága.
Ez az út mindenki számára tartogat tanulságokat. Tanulnak az élettől, és tanulnak a másiktól is. Egy biztos, a nehézségek összekovácsolják az embereket.

4.nap 2023.09.19 Nádasd-Ivánc
A bélyegzők rendben.
A kékezők szemerkélő eső kíséretében indultak útnak Nádasdról. Halogyon, a pecsételőhelyhez érve a “Vadászok, halászok és egyéb nagyot mondók számára fentartott helyeket” elfoglalva megismerkedtek a helyi erőkkel, akik sok egyéb sztori mellett elbüszkélkedtek vele, hogy a Halogy SE tekecsapata nagy sikerrel szerepelt NB I-ben és többek között a Kónyai kocsmában – ahol a bélyegző is van -, zajlott a bajnokságra való felkészülés.
Minden településsel kapcsolatban érvényes, hogy órákat lehetne és kellene is eltölteni az ott élőkkel, beszélgetni ezekkel a hihetetlenül értékes és érdekes emberekkel. Nem elég csak átsuhanni a tájon, hiszen az ő szemszögük az, ami elengedhetetlen a mélyebb megismeréshez.
Kirándulástipp: Az ezen a szakaszon, Felsőmarác határában található Himfai Parkerdő területén 5 erdei pihenő, sportrét, erdei tanösvény, madármegfigyelő, túrakerékpáros és nordic walking nyomvonal került kiépítésére a 12 hektáros Himfai Környezetvédelmi-tó mellett. A környezet annyira lenyűgöző, hogy a csapat a napi penzumon felül, önszorgalomból további 3 kilométert teljesített az erdő tanösvényét követve.