egymilliomodik lépés

2. nap Bozsok – Szombathely-Olad

Nem lehetett megjósolni, hogy miképpen alakul majd a csoportdinamika, de a kezdeti lendület nem hagyott alább, a „kékezők” másnap reggel jó hangulatban, izgatottan indultak Szombathely felé. A 25,6 km hosszúra nyúlt túrát a zárva talált, de egy gyors telefonhívást követően kinyittatott Kilátó Szomjoltó Büfében szakították meg. (Innen is köszönjük a kedves tulajdonosoknak, hogy még egy jól sikerült születésnapi mulatozás után is a kedvünkért előbb nyitottak.)
A rövid megállót egy gyönyörű, fenyvesekkel megszakított tölgyes követte. A 2013-ban felújított Parkerdő kirándulóközpontba Szombathelyet keresztezve érkeztek meg. Itt látogatta meg a csapatot Orbán Róbert turisztikai szakosztályvezető, az s még egymillió lépés Rockenbauer Pál nagysikerű gyalogos országjáró ismeretterjesztő televíziósorozatának egyik közreműködője, aki elképesztő történeteivel, visszaemlékezéseivel, szakmai tudásával lenyűgözte a természetjárókat. Az éjszaka sok meglepetést tartogatott, a sátrazókat a szarvasbőgés és az esti vadászat túlontúl közeli hangjainak hallgatása közepette meglepte egy kíváncsi vaddisznó család is.

3. nap Szombathely – Ják – Egyházasrádóc
A 3. napon Ják országos hírű műemlékeihez, köztük a Szent György templomhoz vezetett a természetjárók útja. Az oda vezető út izgalmaihoz hozzájárult egy drótkerítés és csalán által szegélyezett rendkívül szűk “folyosó”. A jáki templom, amelyet méltán sorolnak a késő román építészet legszebb emlékei közé és melynek felújítása bár még most is zajlik, nyitva áll a nagyközönség előtt, így a csapat is megcsodálhatta annak lenyűgöző szépségét. Egyházasrádóc is tartogatott nem várt meglepetéseket, ugyanis egy helyi kutya, Boglárka, szemtelenül meglépett az egyik túrázó balos bakancsával. A bakancsot szerencsére sikerült levadászni a Termelőszövetkezet egyik füves területén, ahol fél pár kesztyűk és egyéb megcsócsált tárgyak társaságában kallódott. Kicsit nyálas volt, de egyébként hibátlan, így a túra folytatása senki számára nem került veszélybe.